Top.Mail.Ru
7 padomi, kas šoruden palīdzēs Jums piekopt pareizus auto braukšanas paradumus
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.0 бесплатно
0

7 padomi, kas šoruden palīdzēs Jums piekopt pareizus auto braukšanas paradumus

alexpuskins24-08-2023, 00:51
Kategorija: Autozinas

Laikapstākļi pastāvīgi mainās, mainoties gadalaikiem. Mēs visi zinām, cik bīstama var būt braukšana ziemā, bet vai zinājāt, ka braukšana rudenī var būt tikpat sarežģīta? Mēs esam apkopojuši rudens braukšanas ieteikumu sarakstu, lai šosezon Jūs uz ceļa būtu drošībā. Ziemas riepas pieejamas riepas.lv.  

 

Pārbaudiet spiedienu riepās 

 

Lai pārliecinātos, ka šoruden nebrauksiet ar tukšām riepām, pārbaudiet riepu spiedienu. Ja riepās ir maz gaisa, tās pēc iespējas ātrāk uzpildiet. Taču, pirms braucat uz vietējo degvielas uzpildes staciju, sniegsim dažus padomus. 

 

1. Solis: Vispirms pārbaudiet, cik liels spiediens ir nepieciešams Jūsu automašīnas riepās. Lai to izdarītu, paskatieties uz vadītāja puses durvju iekšpusi, un tur būs norādīts, vai arī meklējiet auto rokasgrāmatu. 

 

2. Solis: Lēnām piepildiet riepas un pēc aptuveni 10 sekundēm izmēriet PSI, lai pārliecinātos, ka tās nav pārāk pilnas. 

 

Ja Jūsu automašīnai ir automātiskais riepu spiediena sensors, iespējams, būs nepieciešams to izslēgt, vai arī, ja esat pārāk nervozs, lai pārbaudītu spiedienu pats, nevilcinieties to nogādāt profesionālā riepu servisā. 

 

Riepu rotācija

 

Lai riepas kalpotu visu rudeni un ziemu, tās ir jārotē. Parasti pilnpiedziņas automašīnām riepas rotē no priekšpuses uz aizmuguri un no aizmugures uz priekšpusi. 

 

Galvenais riepu rotācijas mērķis ir nodrošināt to vienmērīgu nodilumu. Ja riepas ir nevienmērīgi nodilušas, tās var kļūt slidenas, un uz slapja un slidenā ceļa var nebūt pietiekamas saķeres.  

 

3. Pārbaudiet riepu protektoru 

 

Veicot riepu rotāciju, tiks pārbaudīts arī protektors, lai pārliecinātos, vai tas ir pietiekami dziļš. Laika gaitā riepu protektors dabiski nodilst. Lai gan vasarā ar zemu riepu protektora līmeni var būt viss kārtībā, bet kad sāk vairāk līt, zems protektora zemais līmenis var būt bīstams, jo ūdenim nav kur aizplūst, un tas var padarīt ceļu īpaši slidenu braukšanai. 

 

4. Nebrauciet pa lapām    

 

Ikvienam patīk braukt rudenī un apbrīnot lapu krāsu maiņu, taču tas nenozīmē, ka mums vajadzētu braukt pa tām. Tas jo īpaši attiecas uz lietus periodu. Slapjas lapas pielīp pie ceļa seguma un ir tikpat bīstamas kā ledus. Tās var slēpt arī bedres un citus braukšanas draudus.  Ja Jums ir jābrauc pa lapām, samaziniet ātrumu un izvairieties no tām, ja iespējams.  

 

Ja ārā ir migla, izmantojiet tuvo, nevis tālo gaismu lukturus. Tālo gaismu dēļ gaisma atstarojas no miglas un rada atspīdumu, kas apgrūtina ceļa redzamību priekšā. 

 

5. Nebrauciet, atrodoties uzmanības novēršanas stāvoklī   

 

Nekad nav ieteicams vadīt transportlīdzekli, atrodoties aizņemtībā. Tas palielina iespēju iekļūt negadījumā, kā arī palielina iespējas savainot kādu citu.   

 

6. Gaismas pārbaude 

 

Kad dienas kļūst īsākas, var gadīties, ka braucat mājās no darba jau būs krēsla. Kad saule sāk rietēt, apgaismojumam ir jābūt darba kārtībā. Pārbaudiet, vai visi lukturi ir darba kārtībā, tostarp galvenie lukturi, sānu lukturi, bremžu lukturi un signāli. Palūdziet draugam vai kaimiņam, lai palīdz Jums tos visus pārbaudīt. 

 

Ja kāds no tiem ir blāvs vai izdedzis, nekavējoties nomainiet to, jo rudenī šie lukturi Jums būs nepieciešami, lai Jūs būtu redzams uz ceļa. Kamēr to darāt, noslaukiet transportlīdzekļa ārpusi, lai uz lukturiem nebūtu traipu, kas var izkropļot gaismu. 

 

7. Pārbaudiet apdrošināšanu 

 

Līdz ar gadalaiku maiņu daudzu cilvēku dzīvē iestājas pārmaiņas. Ja nesen esat pārcēlies uz citu dzīvesvietu, samazinājis nobraukumu, jo strādājat no mājām, vai arī vasaras beigu izpārdošanā apsverat iespēju iegādāties jaunu automašīnu, konsultējieties ar savu apdrošināšanas aģentu. Auto apdrošināšana ir paredzēta, lai aizsargātu, tāpēc pārliecinieties, vai izvēlētā auto polise atbilst Jūsu vajadzībām. 

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
Komentāri: (0)
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Autozinas
Jauna Lexus UX sērija pircējus piesaistīs ar savu interjeru
Lexus automašīnu zīmols, kas specializējas premium modeļos, noteikti daudz...
3-04-2024, 15:35
Autozinas
Rīgā notika parāde, klasiskās auto
Youngtimer Rally – tas ir unikāls pasākums, kas notiek no gada uz gadu un...
15-04-2020, 08:13
Autozinas
Laiks Covid-19 auto īpašnieki varēs pārtraukt darbību OCTA polises
Pandēmija, kas saistīta ar коронавирусом Covid-19 piespieda Latvijas varas...
15-04-2020, 07:44
Autozinas
Mercedes-Benz VISION AVTR at CES 2020 in Las Vegas
Neparasta kombinācija: kopēja koncepcija VISION AVTR nepieredzēti apvieno...
7-11-2019, 19:28
Ziņu avotu "Auto Press in Latvia" izveidoja autobraucēji auto faniem, kuri vēlas sekot jaunākajām tendencēm no autobūves pasaules. Mēs izvēlamies visinteresantākās ziņas par automašīnām un nekavējoties publicējam tās vietnē. Mēs rakstām auto nozares jaunumus, paziņojumus, publicējam jaunus testa braucienus un atsauksmes par jaunām automašīnām, kā arī sekojam auto izstādēm un tehniskajiem atjauninājumiem. Sekojiet līdzi jaunākajām ziņām - sekojiet līdzi automašīnām, kā arī auto jaunumiem un "AutoPress.lv" rakstiem!
Powered by DataLife Engine. Visas tiesības paturētas.
Яндекс.Метрика
up